Sport

x

Sporten is voor jong en oud. Bewegen maakt vrolijk en je voelt je fitter; het lichaam blijft gezonder en het is een kans om andere mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in. De een wil presteren, een ander zoekt ontspanning of mogelijkheden om aangepast te sporten.

Voor iedereen is een passende sport te vinden. Kom een keertje vrijblijvend kijken bij een vereniging of doe mee om het zelf te ervaren. Vraag of er een kennismakingsaanbod is en geniet van de vele sportieve mogelijkheden die Hengelo jou te bieden heeft.

Meer Bewegen voor Ouderen brochure

i

Folder “65 plus, bewegen dus!”

Jeugdplein Hengelo

i

Website met naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren van 2,5 -16 jaar uit de gemeente Hengelo.

info@jeugdpleinhengelo.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Bewegen & sport

i

Diverse sportieve activiteiten

Waar vind ik aangepaste sportactiviteiten voor mensen met een chronische ziekte / beperking?

Op de website van Sportwijzer Overijssel vind je een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

In Hengelo is bijvoorbeeld passend voetbal mogelijk bij SV Juliana '32 voor kinderen met autisme en kinderen die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben. Het gaat niet om kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Het Twentebad biedt het Alzheimer beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten / mantelzorgers. Deelnemers kunnen in het ondiepe water ontspannend bewegen in het water en na afloop een gratis kopje koffie of thee drinken in de Poolbar. Zwemmen houdt het brein fit en actief. Heb je problemen met het vervoer? Neem hierover contact op met Wijkracht Hengelo.

Sportwijzer Overijssel

i

Sportwijzer Overijssel biedt een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor zowel 50+ als voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel te vinden.

Hogeland 10
8024AZ ZWOLLE

0384577777
info@sportserviceoverijssel.nl

Passend Voetbal

i

Passend Voetbal wil ieder kind, dat niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden, een kans bieden om te voetballen. Prosoc Almelo biedt, namens Passend Voetbal, trainingen aan in een veilige omgeving, in Hengelo in samenwerking met Voetbalvereniging s.v. Juliana ’32. Bij Voetbalvereniging s.v. Juliana ’32 trainen kinderen met autisme op donderdagmiddag van 17.15 tot 18.00 uur.

Zwavertsweg 108
7552ML HENGELO OV

Alzheimer Beweegcafé

i

Het Twentebad begint met een Alzheimer Beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers. Deelnemers kunnen in het ondiepe water van het instructiebad ontspannend bewegen in water. Daarna staat er in de Poolbar een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers klaar. Het eerste proefarrangement van het beweegcafé is op donderdag 8 juni van 10.30 tot 11.30. Het volgende proefarrangement is op donderdag 6 juli op dezelfde tijd. Welzijnsorganisatie Wijkracht biedt bij gebrek aan vervoer, eventueel de mogelijkheid aan om opgehaald te worden. Het contact over het vervoer loopt via Wijkracht (bellen via het Zorgloket: 074 245 91 31 of info@wijkracht.nl).

Lage Weide 3
7556NA HENGELO OV

Ik ben 55-plusser en wil graag weer of meer gaan bewegen. Wie wil er met mij op uit?

Zoek je een beweegmaatje? De beweegmakelaar brengt je in contact met sportieve, actieve senioren die hun plezier in bewegen willen overbrengen op ouderen die nog niet of minder actief zijn om zo samen te gaan bewegen.

Neem contact op met de beweegmakelaar van Wijkracht voor informatie over het sport en beweegaanbod voor ouderen.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg voor iedereen op een professionele en informele manier.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik heb geen geld om lid te worden van een sportvereniging.

Wanneer de kosten voor lidmaatschap van een vereniging een probleem zijn, is een bijdrage van het Sport en Cultuurfonds mogelijk een oplossing. 

Wie aan sport of cultuur wil doen, in Hengelo woont en een inkomen heeft tot 120% van het sociaal minimum, kan een vergoeding aanvragen voor lidmaatschapskosten tot € 110,00 per persoon per jaar. Er is bijvoorbeeld een vergoeding mogelijk om deel te nemen aan een cursus, je krijgt 50% korting op maximaal 5 voorstellingen in het Rabotheater en een gratis basisabonnement van de bibliotheek. Meer informatie krijg je bij het pubieksplein van de gemeente.

Op de website van Berekenuwrecht kun je narekenen of je recht hebt op deze vergoeding.

Publieksplein Stadskantoor Hengelo

i

In het Stadskantoor vindt u de balies van het Publieksplein, Vergunningen en Sociale Zaken.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

U kunt voor allerlei verschillende sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor vragen kunt u terecht bij het Zorgloket op het Publieksplein.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Bereken uw recht - Gemeente Hengelo

i

Met het programma 'Bereken uw recht' van het Nibud kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Sportvervoer voor sporters met een beperking

Er is een landelijke sportvervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Deze regeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een beperking.
 
Het doel van de regeling is dat teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk kunnen trainen en aan wedstrijden/competities kunnen meedoen door het gehele land. De regeling wordt door het Ministerie van VWS gefinancierd.
 
Meer informatie over de voorwaarden om gebruik te maken van deze regeling, vind je op de website van Special Heroes Nederland. Ook het aanvraagformulier is hier te vinden. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Sportvervoersregeling voor teamsporters met beperking

i

Special Heroes Nederland regelt met financiering van het Ministerie van VWS het sportvervoer voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Met de sportvervoersregeling kunnen teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk trainen en aan wedstrijden dan wel competities deelnemen door het hele land. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe aan deelnemers en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert. Voor alle vragen omtrent deze regeling kunt u terecht bij Nico Gense van Special Heroes Nederland.

0620391258
ngense@specialheroes.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding