Klussen

x

Wanneer het niet lukt om zelf te klussen in huis, dan is het fijn om hulp te krijgen bijvoorbeeld van familie, vrienden of buren. Soms lukt dat niet. Wanneer je zelf niet handig bent en je hebt geen vrienden die jou kunnen helpen, dan zijn er verschillende particuliere klussers. Zoek op internet, kijk in het huis-aan-huis blad, plaats zelf een advertentie in de supermarkt of vraag anderen naar mensen die zij kennen. In Hengelo zijn vele handige mensen te vinden.

In Hengelo biedt de Hulpdienst praktische hulp aan inwoners zelf geen klussen kunnen uitvoeren, geen mensen hulp kunnen vragen en ook geen financiële mogelijkheden hebben om een deskundige in te schakelen. De vrijwilligers van de Hulpdienst helpen ook met het instellen van tv, telefoon en andere elektronische apparatuur. Voor deze praktische hulp vraagt de Hulpdienst een kleine onkostenvergoeding van € 4,00 per keer.

Hulpdienst Hengelo

i

De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht. Hulpdienst Hengelo kunt u bereiken op telefoon 088 - 945 5730, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur. Buiten deze tijden kunt u bellen met het Zorgloket: (074) 245 9131.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455730
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo

i

WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo is een fysieke plek in de wijk waar informele zorg wordt geboden door deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen die moeilijk een stageplek kunnen vinden. In de wijk wordt ondersteuning geboden door kwetsbare wijk bewoners te helpen met allerlei klusjes en hen mee te nemen naar activiteiten in de wijk, als ze dat niet meer alleen kunnen.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

0742415187
info@helpendehandenhengelo.nl

Berflo Klussendienst

i

Berflo Klussendienst kunt u inhuren voor kleine klussen.

Marnixstraat 1
7553LC HENGELO OV

0743031616

Noaberwijk Nijverheid

i

Stichting bewonersbedrijf Noaberwijk Nijverheid. Binnen de Noaberwijk hebben we een centrale ontmoetingsplek “’t Noaberhuus” welke gelegen is bij de speeltuin de Nijverheid. Noaberwijk Nijverheid biedt diensten zoals een vervoersdienst, tuinverzorging en tuinonderhoud.

Marthastraat 20
7555DX HENGELO OV

0636364600
info@noaberwijk-nijverheid.nl

De schillenboer in een modern jasje: de Voedselfiets

De etensresten van bewoners van hoogbouwwoningen in Hengelo belanden meestal in de ondergrondse container voor restafval. Etensresten zijn echter goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is er een proef met de Voedselfiets, die op een aantal plekken in Hengelo etensresten ophaalt bij hoogbouwwoningen:

  • de Hengelose Es,
  • Thiemsland,
  • de binnenstad en
  • sinds juni 2017 ook bij de Klokstee. 

Bewoners krijgen een speciale groene emmer om het restafval in te doen. Met behulp van de voedselfiets kan etensresten gescheiden worden ingeleverd.

De Voedselfiets is een speciale bakfiets die de etensresten drie keer in de week op vaste tijden ophaalt. Dit gebeurt door mensen van de SWB, zij brengen de etensresten naar de Groentuin van Hengelo en daar wordt compost gemaakt van de etensresten en dit wordt gebruikt om grond in Hengelo te verbeteren. Bijvoorbeeld van plantsoenen of van de moestuin. 

Voedselfiets

i

Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen groene container. De etensresten van de bewoners belanden daarom meestal in de ondergrondse container voor restafval. En dat is jammer. Etensresten zijn namelijk goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is de gemeente Hengelo gestart met een proef om etensresten in te zamelen bij flatgebouwen in drie buurten: in de binnenstad, Hengelose Es en Thiemsland. De bewoners die meedoen met de proef hebben een groen emmertje gekregen waarin ze hun etensresten kunnen verzamelen. Drie keer per week kunnen de emmertjes geleegd worden bij het inzamelpunt in hun buurt. Als de proef succes heeft, wordt de inzameling uitgebreid over de hele stad. De proef stopt onmiddellijk als de inzamelplekken vervuilen of als er overlast ontstaat.

Klussendienst ledenservice Carintreggeland

De Klussendienst van de Ledenservice Carintreggeland biedt tegen betaling hulp bij allerlei klusjes. Als lid betaal je € 36,00 per uur (2018). Minimale afname is een uur.
 
Andere mogelijkheden bij de ledenservice zijn:
 
  • voor hang en sluitwerk samenwerking met Noaberbouw. Zij rekenen voor woningaanpassingen € 39,33 per uur (2018).
  • voor schilderwerk krijg je een korting van 20% op vakkundige schilders.

Carintreggeland Leden

i

Carintreggeland Leden biedt aanvullende diensten op het terrein van zorg en welzijn. Voor leden van Carintreggeland bemiddelen wij bij verschillende aanbieders van diensten. Onze leden kunnen gebruikmaken van zeer aantrekkelijke kortingen op producten en diensten.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0883677000
info@carintreggeland.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding