Waardevol leven

x
Ouder worden is niet alleen een tijd van uitdagingen, kansen en mogelijk beperkingen. Het kan ook een tijd zijn van terugblikken en afronding van het leven, van overdracht van kennis en inzichten aan anderen. Ouder worden kan een periode van verdieping zijn. Daarom biedt Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo het Levensboek en de cursus GLANS die beiden gericht zijn op zingeving van het ouder worden.
 
Levensboek
Zelfstandig wonende ouderen in Hengelo kunnen een Levensboek laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwillig(st)er die op bezoek komt. Het levensboek maken betekent herinneringen ophalen en er over vertellen. Het vertellen levert aandacht en erkenning op: het doet ertoe wat er is gebeurd, herinneringen mogen gehoord en verteld worden. Het is de moeite waard om het op laten schrijven en een mooi, persoonlijk document van te laten maken.
Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor kinderen of kleinkinderen.
 
GLANS
Voor vrouwen van 55 jaar en ouder biedt de cursus GLANS ondersteuning in het zoeken naar mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen. Deelneemsters leren zelf actief bij te dragen aan de glans in het eigen leven. Rode draad door de cursus is de zogenaamde GLANS-schijf, die vergelijkbaar is met de voedingsschijf. 
Concrete onderwerpen zijn onder andere positief zijn en blijven, samen met anderen zijn en vriendschap en persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Glanscursus (55+)

i

De cursus biedt ondersteuning in het zoeken naar mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen en leert de deelnemers vaardigheden zelf actief bij te dragen aan de glans in het eigen leven. Voor vrouwen van 55 jaar en ouder.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0742459131
swoh@wijkracht.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Mijn levensboek

i

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo heeft een project waarin u als zelfstandig wonende ouderen in Hengelo een Levensboek kunnen laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwilligster die bij u op bezoek komt. Inschrijven voor Mijn levensboek kan online via het webformulier. Meer informatie en telefonisch aanmelden kan ook via het Zorgloket, telefoon: 074-245 91 31 of bel voor meer informatie met Ankie Klein Gebbink, telefoon: 06-5146770 of e-mail: a.kleingebbink@wijkracht.nl.

0742459131

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding