Schulden

x

Het is niet gemakkelijk om rond te komen van een laag inkomen. Wanneer je in de schulden raakt, is het erg lastig om daar weer uit te komen. Wanneer je schulden hebt bij bedrijven of instanties, bijvoorbeeld een huurachterstand of wanneer je rood staat bij de bank en de stapel onbetaalde rekeningen wordt steeds groter, dan wordt het steeds moeilijker hier uit te komen.

Budget Alert
Vraag hulp en loop niet door met vragen. Het is niet altijd gemakkelijk om dit met familie of vrienden te bespreken, het kan echter ook een opluchting zijn wanneer je dit onderwerp bespreekbaar maakt. In Hengelo kun je met vragen over schulden terecht bij

  • medewerkers van BudgetAlert. Zij gaan samen met jou op zoek naar passende hulp. Zij geven antwoord op alle vragen over schuldhulpverlening.

Belangenbehartiging
Wetten en regels veranderen voortdurend. Daarom weten veel mensen niet meer precies wat hun rechten en plichten zijn. Wijkracht Sociaal Raadslieden kunnen helpen: zij komen op voor jouw belangen en wijzen je de weg in de ingewikkelde wereld van wetten, regelingen, voorzieningen en (overheids-) instellingen. Heb je vragen over jouw rechten en plichten bij een uitkering? Of wil je bezwaar maken tegen kortingen op toeslagen, een huurverhoging of beslissingen van overheidsinstellingen? Alle inwoners van Hengelo kunnen sociaal juridische steun krijgen van Wijkracht sociaal raadslieden. Een gesprek met een van de juristen is kosteloos en vertrouwelijk.  

BudgetAlert

i

Hebt u schulden? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? En komt u er niet meer alleen uit? Dan is het belangrijk dat u op tijd hulp zoekt. Bij BudgetAlert kunt u terecht met al uw vragen over schuldhulpverlening. De medewerkers van BudgetAlert kunnen samen met u een plan maken om uit de geldzorgen te komen.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

14074

Wijkracht Sociaal Raadslieden

i

De Sociaal Raadslieden zijn er voor alle inwoners van de gemeente Hengelo, die informatie of advies nodig hebben op sociaal-juridisch gebied bijvoorbeeld over werk en inkomen, uitkeringen, beslissingen van overheidsinstanties, huurtoeslag of familie- en consumentenzaken. Sociaal Raadslieden zijn onafhankelijk. Een gesprek met een jurist van de Sociaal Raadslieden is vertrouwelijk en kosteloos. Het team Sociaal Raadslieden werkt met vaste spreekuren, waar u alleen op afspraak gebruik van kunt maken. De spreekuren zijn (op afspraak) op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met donderdag tussen 13.30 – 15.00 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0889455722
sociaalraadslieden@wijkracht.nl

Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ)
Heb je een eigen bedrijf en schulden?
Dan kun je terecht bij het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen). Het ROZ adviseert en begeleidt ondernemers en ex-ondernemers met schulden.

ROZ

i

Wil je een eigen bedrijf beginnen? Of heb je al een onderneming, maar heb je vragen of misschien wel financiële problemen? Daarvoor kun je terecht bij het ROZ, Regionale Organisatie Zelfstandigen. Het ROZ biedt advies, begeleiding, coaching en trainingen aan ondernemers, zzp’ers en starters. Daarnaast voert ROZ ook de Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) uit. Deze financiële regeling kent mogelijkheden voor ondernemers in problemen, ondernemers die willen stoppen en starters vanuit een uitkering.

Enschedesestraat 164
7552CL HENGELO OV

0742415100
info@rozgroep.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding