Op jezelf wonen

x

Wil je op jezelf gaan wonen? Zorg dat je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn.

De website van Huurcommissie legt uit hoe de huurprijs van een kamer of een woning bepaald wordt. Zo kun je zelf een inschatting maken van de prijs van een kamer of woning. Ook vind je informatie over servicekosten, onderhoud en andere onderwerpen die voor huren van belang zijn.

Huurcommissie

i

De Huurcommissie is een onafhankelijke, onpartijdige commissie voor zowel huurders als verhuurders.

1400

Ik ben op zoek naar een huurwoning.

In Hengelo kun je een woning huren door je in te schrijven als woningzoekende op de website van Woningnet. In de gemeente Hengelo is dit de gezamenlijke website van Welbions en Twinta Wonen.

Huren is ook mogelijk via een makelaar of een particulier verhuurder. Vraag meer informatie aan om te ontdekken wat bij jou past. Of je een woning krijgt, hangt af van een aantal regels zoals inkomenseisen en van het beschikbare aanbod.

Twinta

i

Twinta is een dochterorganisatie van Carintreggeland, een organisatie voor welzijn-, wonen- en zorg in Twente. Twinta verhuurt, beheert, onderhoudt en renoveert de gebouwen van Carintreggeland. Voor de particuliere huurders investeert Twinta in de bouw van appartementen. De huurders kunnen gebruik maken van zorg- en welzijnsdiensten van Carintreggeland.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0743677373
info@twinta.nl

Welbions

i

Welbions is de woningcorporatie van Borne en Hengelo.

Paul Krugerstraat 44
7551GX HENGELO OV

0742468300
klantenservice@welbions.nl

WoningNet Hengelo Borne

i

WoningNet Hengelo Borne biedt sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen, parkeerplaatsen en garages aan. Deelnemende corporaties: Twinta en Welbions

klantenservice@welbions.nl

Ik ga een vervolgopleiding doen en zoek een kamer.

De stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) verhuurt wooneenheden in Hengelo en Enschede aan jongeren van 18 tot 30 jaar.

Ga je studeren aan de universiteit Twente of Saxion, kijk dan ook op de websites van deze opleidingsinstellingen. De landelijke websites zoals Kamernet en Op kamers geven ook veel informatie.

Opkamers.nl

i

OpKamers.nl is sinds 2000 de vraag en aanbod website voor studentenkamers in Nederland. Door gebruik te maken van moderne technieken is het mogelijk het zoeken en vooral vinden van kamers te vergemakkelijken.

Saxion Hogeschool

i

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroeponderwijs (hbo). Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Saxion heeft in Enschede een stadscampus, met als hoofdlocatie Ko Wierenga. De andere locaties: Epy Drost, Edith Stein, Villa Serphos en het Randstadgebouw zijn nabij het hoofdgebouw te vinden, alles op 5 minuten van het Centraal Station.

M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

0880198888

SJHT

i

Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) heeft verschillende studentenhuizen en wooncomplexen, verspreid over Enschede en Hengelo.

Lasondersingel 178
7514BX ENSCHEDE

0534801740
info@sjht.nl

Student Union Kamersite

i

Student Union heeft een overzicht van kamers in onderhuur of voor onbepaalde tijd, op de Campus van de Universiteit en in Enschede en Hengelo.

Drienerlolaan 5 kamer 332
7522NB ENSCHEDE

0534898006
studentunion@union.utwente.nl

Ik woon zelfstandig maar vind het moeilijk.

Op jezelf wonen is niet altijd even makkelijk. Bespreek wat je moeilijk vindt en probeer een oplossing te vinden. Vind je het moeilijk om

  • de dagelijkse dingen zoals het huishouden te doen
  • structuur in je dag te brengen
  • een praatje met anderen te maken of
  • op zoek te gaan naar leuke activiteiten?

Aarzel niet om vragen te stellen. Kom je er met familie en vrienden niet uit, vraag het dan aan het Wijkracht wijkteam.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg voor iedereen op een professionele en informele manier.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het stadskantoor. Het Zorgloket heeft ook een balie bij Wijkracht, Deldenerstraat 20. Van maandag t/m donderdag van 8.30 – 16.30 uur en vrijdag van 8.30-12.00 uur is hier een medewerker van het Zorgloket aanwezig om u te helpen.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Hulpdienst Hengelo

i

De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht. Hulpdienst Hengelo kunt u bereiken op telefoon 088 - 945 5730, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur. Buiten deze tijden kunt u bellen met het Zorgloket: (074) 245 9131.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455730
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

Humanitas Onder Dak Kansentraject Heemsdock

i

Het Kansentraject Heemsdock is een onderdeel van Humanitas Onder Dak Hengelo en is bedoelt voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het Kansentraject biedt verschillende activiteiten aan met als doel werkervaring opdoen. ‘t Buitenkansje is de winkel van Humanitas Onder Dak in Hengelo en maakt deel uit van het Kansentraject Hengelo.

Deldenerstraat 26
7551AG HENGELO OV

0881198879
info.locatiehengelo@humod.nl

Wijkracht Wijkteam Midden

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Midden is actief in de wijken: 't Wilbert, Harmsveld -Tichelwerk, Hengelose Es,Timmersveld, Timmersweide, Medaillon, Old Ruitenborgh, Hunenborg, Weidedorp, Woolder Es, Woolde, Dichtersbuurt, Binnenstad.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelomidden@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Noord

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Noord is actief in de volgende Hengelose wijken: de Sterrentuin, de Elsbeek, de Noork, Klein Driene, 't Rot, Slangenbeek, Hasseler Es.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelonoord@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Zuid

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Het wijkteam Hengelo Zuid is actief in de volgende wijken: Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Veldwijk.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelozuid@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding