Sport en cultuur

x

Heb je te weinig inkomen om het lidmaatschap van een sportvereniging te betalen? Mogelijk kan het Sport en Cultuur fonds bijdragen, want een geldprobleem mag geen belemmering zijn om te (blijven) sporten.

Wie aan sport of cultuur wil doen, in Hengelo woont en een inkomen heeft tot 120% van het sociaal minimum, kan een vergoeding aanvragen voor lidmaatschapskosten tot € 110,00 per persoon per jaar. Er is bijvoorbeeld een vergoeding mogelijk om deel te nemen aan een cursus, je krijgt 50% korting op maximaal 5 voorstellingen in het Rabotheater en een gratis basisabonnement van de bibliotheek.

Meer informatie krijg je bij het pubieksplein van de gemeente. Op de website van Bereken uw recht kun je narekenen of je recht hebt op deze vergoeding.

Stichting Jeugdsportfonds Hengelo/Borne

i

Jeugdsportfonds Hengelo-Borne creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Voor meer informatie en aanvragen kunt u terecht bij het Zorgloket, Stadskantoor Hengelo.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

Publieksplein Stadskantoor Hengelo

i

In het Stadskantoor vindt u de balies van het Publieksplein, Vergunningen en Sociale Zaken.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

U kunt voor allerlei verschillende sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor vragen kunt u terecht bij het Zorgloket op het Publieksplein.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Bereken uw recht - Gemeente Hengelo

i

Met het programma 'Bereken uw recht' van het Nibud kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Kindpakket Gemeente Hengelo

i

Hebt u een laag inkomen en kinderen tot en met 17 jaar? En willen uw kinderen bijvoorbeeld graag naar een voetbalclub, zwemles, ballet of muziekles? Of heeft uw kind een fiets nodig om naar school te gaan? Of wilt u een computer aanschaffen voor uw schoolgaande kinderen? Dan kunt u onder bepaald voorwaarden in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten via het zogenoemde kindpakket. Het kindpakket bestaat uit een aantal onderdelen die u in één keer kunt aanvragen: schoolkosten, zwemlessen, sportieve of culturele activiteiten, fiets en een computer.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

14074

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding