Geweld thuis

x

Er zijn allerlei vormen van geweld thuis: ouders kunnen door hun inwonende kinderen mishandeld worden of kinderen door hun ouders. Het kan gaan om fysieke bedreiging, maar ook over psychische druk. Het toegeven van geweld is vaak niet makkelijk. Aarzel toch niet om hulp in te schakelen. Geweld stopt meestal niet vanzelf.

  • Heb je acute hulp nodig? Bel 112.
  • Bij niet acute hulp bel je de telefonische hulplijn van Veilig Thuis Twente. Je belt gratis en komt uit bij het Steunpunt bij jou in de buurt.

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van een misdrijf of een calamiteit. Deze hulp is praktisch, emotioneel en juridisch.

Veilig Thuis Twente

i

Veilig Thuis Twente is er voor advies en hulp bij huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Veilig Thuis Twente wordt uitgevoerd door De Nieuwe Organisatie, Wijkracht, SMD Enschede-Haaksbergen en Jeugdbescherming Overijssel voor de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen/Holten, Tubbergen,Twenterand en Wierden.

Bornsestraat 5
7556BA HENGELO OV

08002000
info@veiligthuistwente.nl

Politie Hengelo

i

Politiebureau Hengelo

Willemstraat 74
7551DN HENGELO OV

09008844

Slachtofferhulp Kantoor Enschede

i

Slachtofferhulp Nederland biedt gratis hulp aan slachtoffers (waartoe ook nabestaanden, getuigen en betrokkenen worden gerekend) van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten op praktisch, juridisch en psychosociaal gebied.

Molenstraat 50
7514DK ENSCHEDE

09000101

Kan ik anoniem met iemand bellen over geweld thuis?

Dag en nacht vind je een luisterend oor bij Sensoor: je kunt bellen, mailen of chatten om je hart te luchten. De vrijwilligers van Sensoor luisteren en geven wanneer je dat wilt advies over mogelijke oplossingen.

Sensoor Borne

i

Sensoor is een laagdrempelige voorziening voor psychosociale hulpverlening. Sensoor is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het landelijke nummer van Sensoor is 0900-0767.

0742552551
borne@sensoor.nl

De Kindertelefoon Almelo

i

De Kindertelefoon is een hulpdienst voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Zij kunnen dagelijks bellen of chatten voor hulp, advies en ondersteuning bij vragen over o.a. pesten, mishandeling, relaties of problemen thuis. De Kindertelefoon is anoniem.

Wierdensestraat 22
7607GJ ALMELO

08000432
almelo@kindertelefoon.nl

Hoe help ik mijn kinderen hun ervaringen met geweld thuis te verwerken?

Veel kinderen die geweld thuis hebben ervaren, hebben littekens hiervan. Deze worden zichtbaar in de lichamelijke, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan pijnklachten zonder aanwijsbare redenen, angst en wantrouwen, schuld en schaamte of liegen en ruzie maken. Om kinderen en ouders steun te geven bij het verwerken van de gevolgen van geweld, zijn cursussen ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen:

  • Voor kinderen van 2 tot 7 jaar biedt een Mediant samen met Wijkracht biedt de Ouder en kind cursus om problemen te voorkomen bij kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld.
  • Voor kinderen van 7 tot 12 jaar biedt Wijkracht samen met Jarabee de cursus ‘En nu ik’; in deze cursus ontmoeten kinderen die huiselijk geweld hebben meegemaakt elkaar om er over te praten en om samen leuke dingen te doen. Ook de ouders krijgen informatie over hoe zij hun kinderen kunnen helpen.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg voor iedereen op een professionele en informele manier.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding